Tända stjärnor av Anneli Olsson

Den här boken tyckte jag väldigt mycket om. Ett annorlunda ämne som jag inte läst i någon bok tidigare och jag kände att jag lärde mig något nytt samtidigt som jag njöt av en underhållande berättelse.
🌟
Karin är bara 9 år när hon bestämmer sig för att bli astronaut. Vid 34 års ålder jobbar hon som robotingenjör på ett företag som samarbetar med både NASA och ESA. När ESA söker tre astronauter kommer drömmen närmare och hon skickar in sin ansökan. Sedan börjar en lång, krävande och nervös ansökningsprocess. Bland tusentals sökande gäller det att stå ut och ha vad som krävs. Men vad händer om hon inte lyckas nå hela vägen fram?
🌟
Jag har ingen direkt koll på astronauter och rymdfärder och det var SÅ intressant att läsa om hur ansökan går till, hela processen och utbildningen och allt omkring. Det var en inblick i något helt nytt för min del. Intressant, lärorikt och spännande. Älskar detta totala nörderi för ett ämne som står en så nära.
🌟
Jag tyckte väldigt mycket om Karin och hejade på både henne och de vänner hon lärde känna. Jag glömde nästan bort att det inte var verklighet, så inne i boken var jag. Det känns bra att veta att detta är första delen i en serie för jag vill jättegärna läsa mer.
🌟
Det här är en bok om drömmar, mod, vänskap om att våga satsa. Det är lätt att en dröm förblir just en dröm om man inte vågar satsa. Karin jobbar hela tiden målmedvetet för att ta sig närmare sin dröm och det är så inspirerande läsning. Ser fram emot att fortsätta följa henne på vägen mot stjärnorna.
🌟

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s