Nord av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf

Det här var spännande läsning, och man får följa med bakom kulisserna i ett restaurangkök. Där råder en hierarki som man måste följa om man vill vara kvar, särskilt om man är i samma sits som Alex.

”Efter en ödesdiger olycka i tonåren står Alex ensam, arbetslös och med självkänslan på botten. När han får ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant tvekar han inte en sekund. Det är ett eftertraktat jobb som Commis de Cuisine, köksassistent, på den världsberömda stjärnkrogen NORD i de jämtländska fjällen.

Jobbet är stentufft, och snart kompliceras saker av att han faller för ägaren Alice Duwal, som är vacker och spännande men betydligt äldre än Alex och dessutom gift. Det dröjer inte länge förrän Alex inser att allt inte är som det verkar. Alice visar sig ha många hemligheter, och han dras in i en härva av lögner, sex och hot som verkar helt omöjlig att ta sig ur.

Vart kan du vända dig när ditt förflutna vägrar släppa dig fri?”

Jag var först lite orolig inför att läsa den här boken. Jag var rädd att det skulle vara för spännande, för läskigt, för mycket obehagligt. Men så var det inte alls. Spännande, ja. Men mer en sån där krypande, obehaglig spänning. Alex hamnar i en minst sagt obehaglig sits som han inte vet hur han ska ta sig ur.

Det här är en psykologisk spänningsroman som bjuder på dofter av lyxig mat, krypande spänning och intressanta karaktärer. Det ska komma en uppföljare med namnet Syd och med tanke på hur den här slutade är det bra. Det finns definitivt fler frågor och potential till fortsättning.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s