Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt

Vintrig och snöig läsning när sommarvärmen är som härligast. Det känns nästan lättare att läsa om vintern när det är sommar. Jag glömmer bort att jag inte gillar vinter och kan tycka att de vintriga beskrivningarna känns härliga och lockande.

”Nora flyr halsöverhuvud från sin lägenhet i Stockholm när det visar sig att hennes kontrollerande pojkvän har varit otrogen. För att få distans till allt reser hon till idylliska Leksand. Genom tårarna ser hon hur snö och granar flimrar förbi utanför tågfönstret.

Det som först bara var en tillfällig flykt blir snart början på ett nytt liv. Vännen Vega erbjuder tröst och en liten timmerstuga med glasveranda och sjöutsikt. Nora lovar sig själv att aldrig bli kär igen. Samtidigt slår den avdankade författaren Claes klorna i den gamle mannen Torsten som har ett sviktande minne men en fantastisk förmåga att berätta och trollbinda. Kanske kan Torstens erfarenheter bli grunden för den storsäljare Claes ännu hoppas på?”

Det här är en mysig och underhållande feelgood som för tankarna till en svensk romantisk film. Härliga miljöbeskrivningar som får mig att längta till vackra Dalarna.

Jag tycker om när en berättelse innehåller både en dåtida och en nutida del och det sedan knyts ihop. Här är det Torsten som står för den dåtida berättelsen och jag älskar verkligen att höra hans livsöde. Jag är svag för historiska tillbakablickar.

Det här är ju första delen i en serie som kallas Leksands-sviten. Jag har den andra delen hemma i bokhyllan och är nyfiken på att läsa vidare. Den här boken slutade verkligen med en början på något nytt.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s