Familjen Winther Sommaren på Oaktree Manor av Katrine Wessel

Jag insåg att jag missat att skriva om den här boken. Jag har hamnat efter i mina recensioner och måste nog gå tillbaka och dubbelkolla för det finns säkert fler jag har missat. Den här boken läste jag i juni.

Det här är den sjätte delen i serien om familjen Winther. Den utspelar sig i slutet av 1800-talet dels i Trondheim men också i på Oaktree Manor i England, och där är vi i den här boken. Det är omöjligt att skriva om handlingen utan att spoila en massa så jag nöjer mig med att säga att den här gången har Rose och Cecilia huvudrollerna. Lite extra kul att få möta Cecilia igen, som i den här boken visar upp lite andra sidor mot tidigare.

Jag tycker så himla mycket om den här serien. Det är historia blandat med familjedrama och det under en tid då förändringens vindar blåser starkt. Arbetare kräver större rättigheter. Kvinnor kräver större frihet att forma sitt eget liv, få klä sig mer fritt och inte bara behöva sitta hemma och brodera. Den äldre generationen förfasas och stretar emot så mycket det går. Intressant, underhållande och lärorik läsning på samma gång.

Nästa del kommer i oktober och då är det dags att fira jul med familjen Winther. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s