Pärlsystern av Lucinda Riley

Jag fortsätter att läsa mig igenom serien De sju systrarna och nu var det den fjärde delen som var på tur. Det här är nog den del jag mest sett fram emot att läsa och det visade sig också bli min favorit.

Den här gången är det CeCe som får veta sitt ursprung och hennes resa tar oss först till Thailand och senare till Australien. Som vanligt bjuds vi både på en nutida och en dåtida berättelse. Dåtidens berättelse utspelar sig i början av 1900-talet i Australien dit Kitty McBride har flyttat från Edinburgh. Hennes resa tar henne till avlägsna Broome och pärlfisket där. Det var väldigt intressant och lärorik läsning och det märks att Lucinda Riley gjort mycket research inför boken. Det är hemskt att läsa hur fruktansvärt aboriginerna behandlades.

Jag tyckte om både den nutida och dåtida berättelsen även om jag tyckte att den nutida hade några lösa trådar som fick alldeles för mycket plats. Och precis som i tidigare böcker blir jag trött på att kvinnor bedöms så mycket efter sitt utseende.

Det här var som sagt min favorit hittills och jag ska läsa även resterande delar, men jag ska vänta lite med nästa del. Böckerna påminner ju mycket om varandra och jag blir som sagt lite tokig på hur kvinnor porträtteras i den här serien. Trots det finns det ändå något som lockar att läsa och jag vill väldigt gärna få svar på alla frågor. Vem var den där Pa egentligen?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s