Fröken perfekt av Maria Parkhede

Den här boken bjöd på en riktigt härlig lässtund, med ett känsloregister från djupaste sorg till skratt och kärlek. Och nu är jag otroligt sugen på att besöka Järvsö som beskrivs så otroligt målande och lockande.

”I lågstadielärare Emma Bengtssons klassrum står bänkarna i raka led, pennorna är välvässade och kritorna färgsorterade. Men under den prydligt knäppta koftan bultar ett 38-årigt hjärta hos någon som drömmer om att hitta kärleken innan hon helt förvandlats till en gammal nucka.

Musikgeniet Sam Brandons liv är däremot kaotiskt. Är han redo att gifta sig? Och hur ska han lyckas få ihop ett pampigt öppningsnummer till den stora Tillsammansgalan på Globen till hösten?

När Emmas lillebror Linus blir akut sjuk, och riskerar att förlora sitt jobb, hoppar Emma in i hans ställe. Utklädd till Lisebergskanin släpar hon runt på Sam en hel dag, på en fejkad svensexa. Maken till påfrestande människa har hon aldrig mött! Medan Emma räknar minuter tills dagen är över, så verkar Sam ha riktigt kul. Och inte nog med det, efteråt dyker karleländet upp överallt, i hennes klassrum, i hennes lägenhet, ja till och med hemma i Järvsö dit Emma åkt för ett långt skönt sommarlov, med några riktigt tjocka romaner i packningen.

Bland böljande fält, prästkragar och smörblommor börjar Emmas irritation över Sam övergå i något annat. Kanske är de inte så olika som hon först trott. Kanske delar de till och med samma dröm. Men det är ju helt omöjligt, är det inte?”

Det här är hjärtevärmande läsning om att gå igenom nattsvart sorg och sakta ta sig tillbaka till livet och glädjen. Om att våga följa sina drömmar. Om att hitta kärleken och våga satsa på den. Om att hitta sin plats i livet.

Jag tyckte väldigt mycket om karaktärerna i den här boken och man får verkligen lära känna dem och komma dem in på djupet. Jag ville inte riktigt stänga igen boken och säga hejdå. Jag trivdes rätt bra att få hänga där i vackra Järvsö med allihop. Med familj, vänner, katter.

Det här är tydligen andra delen i Järvsöserien men jag har inte läst första och det funkade bra ändå. Det här var underhållande och känslosam läsning som jag verkligen njöt av att läsa. Rekommenderas varmt!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s