Kan innehålla spår av Tommy Roos av Cecilia Klang

Det här är en av årets bästa böcker för mig, en läsupplevelse som verkligen gick rakt in i hjärtat. Jag läste så många positiva recensioner av den att jag gick och köpte den trots att jag tyckte titeln gjorde att den inte alls lockade. Slukade den! Och nu i efterhand kan jag ju se att titeln är klockren. 👌🏻

Boken beskrivs som en powerballad i romanform och det är en så träffande beskrivning. Karaktärerna har ju en stark koppling till musik och för Tommy Roos var powerballadernas era stor på flera sätt.

Jag tyckte väldigt mycket om flera av karaktärerna och alldeles särskilt Tommy Roos. Jag blir uppriktigt ledsen när hans fru meddelar att hon ska skiljas och jag känner starkt med honom när han faller. Jag hejar på honom hela boken igenom och jag kunde inte lägga ner boken i min iver att få veta hur det skulle gå. Så många känslor den här läsningen bjöd på. Jag var inte riktigt beredd på att bli så starkt berörd av Tommy Roos livsöde.

Boken bjuder också på härlig igenkänning i form av återblickar till Tommys ungdom. Jag kan även känna igen mig i den där speciella kärleken man får till en liten ort, där man som invånare alltid måste slåss för dess överlevnad. Väldigt fint skildrat.

Ja, det här är en bok jag varmt vill rekommendera. En varm, välskriven och underhållande bok med många känslor. Som sagt – en powerballad i romanform.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s