Längtan över Ådala av Åsa Liabäck

Serien i om Ådala bjuder verkligen på härlig och underhållande läsning. Det är inte utan att man blir lite sugen på en egen kolonistuga. Tidigare i sommar fick jag besöka vackra Ådala tillsammans med två bokvänner och vi fick träffa Åsa Liabäck som visade oss runt och sedan bjöd på väldigt god fika. Och jag tror minsann att vi såg en skymt av Ragnar där nere vid vattnet. 😉

För det är precis så det är med den här serien, att karaktärerna känns så verkliga. Fantastiska Ragnar med sitt stora hjärta och klokhet – visst finns han där i Ådala på riktigt?

”I Ådala står livet aldrig still, och nu närmar sig en ny säsong av odlande och spirande relationer. Anna har länge längtat efter barn, men vägen dit visar sig vara svårare än hon trott, trots att hon och Patric är så nykära. Margareta kämpar med känslorna för Rune, vars fru blir allt sjukare. Stephanie jobbar på med musikkarriären, och saker och ting verkar äntligen lossna! Hon har även förälskat sig, men är han så perfekt som han först verkar?

Koloniområdets alltiallo och kluriga gubbe, Ragnar, gör sitt bästa för att hålla koll på alla intriger som växer upp bland grönskan. Men när en ny familj skaffar sig en stuga på Dahliavägen rör det upp starka känslor i området.”

Jag tycker så mycket om böckerna om Ådala. Miljöbeskrivningarna, karaktärerna och känslan. Det är mysig läsning, samtidigt som det även finns en hel del sorg och mörker. Precis som det gör i livet.

I oktober kommer tredje delen om Ådala och då i en julig variant. Den ser jag väldigt mycket fram emot att läsa. Jag vill fortsätta hänga med Ragnar och gänget.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s