På egna ben av Sheila O’Flanagan

Sheila O’Flanagan kommer till bokmässan och eftersom det var så länge sedan jag läste något av henne puttade jag upp den här i läshögen.

”Det första bröllopet kom som en chock. Det andra bröllopet var oväntat. Efter det tredje bröllopet tänker Delphie att ingenting längre kan överraska henne. Det ska visa sig att hon har helt fel.

Delphie älskar sitt jobb, sina vänner och sitt fantastiska hus vid havet. Hon är lycklig även om hon inte har man eller barn något som hennes familj har svårt att acceptera. För att få dem sluta ifrågasätta varför hon är singel bjuder hon med ett gammalt ex som dejt till sin brors bröllop.

När Delphies chef plötsligt dör vänds hennes liv upp och ner. Hon tvingas lämna sitt jobb, helt utan någon plan B till hands. Delphie måste stanna upp och omvärdera sitt liv, vem hon är och vad hon vill. Har hennes mamma rätt är det dags för ett lugnare tempo, att slå sig till ro och bilda familj?”

Det här var tyvärr inte en bok för mig. Jag saknade driv i storyn och kände att jag hela tiden väntade på att något skulle hända. Flera gånger kändes det som om något var på gång, men det blev aldrig något av det. Och så blev jag inte klok på själva huvudpersonen som pendlade mellan att vara oerhört företagsam och driven för att sedan bli passiv och bara göra som andra vill. För mig är det viktigt att tycka om huvudpersonen och när jag inte gör det tappar jag intresset för storyn.

Jag har sett flera andra som har tyckt om den här så kanske var det bara fel bok för mig just nu.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s