Tjejmiddagen av Marie-Louise Marc

Den här boken bjöd på både underhållande och överraskande läsning. Det är feelgood med ett drag av spänning, och det var jag inte beredd på.

”Maria, Gabbi och Rakel är bästa vänner. Trots viss åldersskillnad var kemin omedelbar när de träffades på gymmet en gång i tiden och sedan dess har gänget samlats en gång i månaden och haft tjejmiddag. Då dricker de bubbel, skvallrar och stöttar varandra i livets med- och motgångar.

Rakel är diakonen som kämpar för att bli gravid tillsammans med maken Niklas. Marie bor i Huddinges flottaste villa, men vad hjälper det när mannen insjuknat i Alzheimers och rymmer hemifrån titt som tätt? Gabbi är den glamorösa festfixaren som njuter av livet på Kungsholmen, men affärerna går tyvärr allt sämre.

Under en tjejmiddag berättar Gabbi att hon råkat dra hem en viss Johannes Fahlström från krogen. Den snygge och charmige tränaren som brukade leda deras gympapass. Men reaktionerna från Rakel och Maria blir inte vad Gabbi förväntat sig – för det Gabbi inte vet är att de båda har helt egna kopplingar till Johannes … Plötsligt ställs deras vänskap på prov. Och vet de egentligen vem Johannes är?”

Jag har läst flera av Marie-Louise Marcs böcker och tyckt väldigt mycket om alla. Hon levererar alltid välskrivna, underhållande och intressanta böcker med målande miljöbeskrivningar och karaktärer man lär känna på djupet. I den här boken förenar hon feelgood med ett drag av spänning som driver händelsen framåt och fick mig att läsa fortare för att få veta hur det skulle sluta. Boken inleds med en hint om vad som komma skall, och när jag närmade mig slutet läste jag om prologen för att leta ledtrådar.

Det här är en bok om vänskap och vad brist på kommunikation kan ställa till med. Om vårt bagage från barndomen och vad vi väljer att visa upp utåt. Underhållande och medryckande läsning.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s