Agenturen – Ett livsavgörande beslut av Christina Larsson

Ibland går jag utanför min comfort zone i läsningen. Dels tycker jag det är nyttigt för huvudet men också för att jag ibland blir nyfiken och vill hänga med i utgivningen av även deckare. Eller ska man kalla den här thriller? Spänning? Och när Christina Larsson själv gav mig den här är det klart jag vill läsa.

”Louise och Max Olsen har tvingats fatta ett avgörande beslut. Ge upp eller kämpa för sina liv. Valet är enkelt. Men för att lyckas med vad de föresatt sig behöver de pengar. Mycket pengar.

Den organiserade brottsligheten breder ut sig i Göteborg. Olika falanger strider om herraväldet och Louise Olsen, utredare vid sektionen för grova brott, hamnar mitt i stormens öga som nyckelvittne i en kommande rättegång. Vem kan hon lita på? Samtidigt är det något som är rejält fel med senaste fallet som hennes man, säkerhetsexperten Max, har åtagit sig.

De inser att de bara har ett val. De som tror att de har oskadliggjort Louise och Max vet inte hur fel de har. Nu är det krig. De två mot resten av världen.”

Den här boken har verkligen fått lysande omdömen på Storytel och det är första delen i en serie. Andra delen kom nyss ut.

Den här boken börjar med hög fart och det håller sedan i sig hela boken igenom. Det är bra driv, oförutsägbar handling och välskrivet. Och ja, ibland är det lite för obehagliga scener som jag måste skumma mig igenom.

Det är lite för mycket mörker och blodiga detaljer för mig, men det visste jag ju redan innan att jag skulle tycka. Jag kan förstå att boken fått så fina omdömen och om man vill ha läsning med högt tempo kan jag verkligen rekommendera den här.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s