Skräxikon av Emma Frey-Skøtt, Madeleine Bäck och Lina Blixt

Jag tänkte bara börja bläddra lite i den här boken men fastnade och kunde inte sluta läsa. Spännande, intressant och läskig läsning väntar i denna bok som är som en kärleksförklaring till genren skräck. Och det handlar inte bara om skräck i litteratur utan även i film, konst, musik m.m.

Boken är som ett lexikon över olika skräckfigurer, men det finns t.ex. också handfasta tips om hur man överlever en skräckfilm. Vi får också veta vilka filmer som är absolut läskigast, uppmätt av en finländsk professor. Texterna av Emma Frey-Skøtt och Madeleine Bäck är både informativa och bjuder på humor. Och illustrationerna är som vanligt makalösa när det är Lina Blixt som har gjort dem. Vissa är så läskiga att jag vill hålla handen för när jag läser.

När jag var tonåring hade jag någon slags hatkärlek till skräck. Jag plöjde filmer som t.ex. Freddy Krueger, The Omen, Jurtjykogården, Den onda dockan, Lida. Jag var livrädd men kunde samtidigt inte sluta titta. Numera är jag betydligt fegare men tittar gärna på lite ”snällare” skräck som Stranger Things, Bird Box eller The Quiet Place. The Conjuring har jag inte vågat se, men efter att ha läst den här boken blir jag sugen.

Alltså den här boken är så ruskigt bra. Titeln Skräxikon är verkligen en perfekt beskrivning av bokens innehåll. Ett måste för alla skräck-fantaster!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s