En lyckligare tid av Claire Lombardo

Den här boken är en imponerande debut, ett riktigt familjeepos som spänner över 40 år.

”Marilyn och David Sorenson har varit oskiljaktiga sedan de förälskade sig i varandra på 1970-talet. Även om livet har utsatt dem för prövningar har deras kärlek alltid varit solen som allting annat kretsar kring. En kärlek så stark att deras barn ofta känt sig utestängda. Nu är det 2016 och deras fyra vuxna döttrar brottas alla med olika problem och tvivlar på att de någonsin kommer att få en relation som är lika stark som deras föräldrars. De kämpar med såriga relationer, alkohol, drömmen om det perfekta livet och hemligheter som hotar att hinna upp dem.”

Boken sveper fram och tillbaka i tiden som ett böljande hav. Vi får små ledtrådar här och var som sedan får sin förklaring längre fram i boken. Man måste vara med i läsningen och hänga med för att kunna lägga pusslet och förstå vad som händer. Det är vanliga familjehändelser blandat med stora draman. Det är stor glädje och djupaste sorg och däremellan syskonbråk, livspussel, vänskap och kärlek.

Den här familjen bär också på stora hemligheter och lögner och det är dessa som driver handlingen framåt. De ljuger både för varandra och de ljuger utåt för att hålla skenet uppe.

Det här är en perfekt bok att bokcirkla om och det finns massor att diskutera kring denna tegelsten till bok. I går höll @johannasbokkonto en bokcirkel där vi gick in på djupet och dessutom fick chans att ställa frågor till Claire Lombardo själv. Så intressant och givande diskussion.

Jag kan varmt rekommendera den här boken, men den kräver tid för att komma till sin rätt.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s