Yani av Nora Khalil

🏆AUGUSTNOMINERAD🏆

Den här boken hyllas överallt och jag tror att det är den här som tar hem priset i morgon. Jag skulle inte bli förvånad.

Boken handlar om Rayan och hans vänner i Botkyrka. De går sista året på högstadiet, funderar över framtiden och sånt som ungdomar i den åldern gör. Men de lever också i en tillvaro där vänner riskerar utvisning och där de t.o.m. dör.

Den här boken är full av utländska slangord, och jag förstår varför men det gör också att jag har svårt att ta till mig boken. Jag har kämpat med läsningen i år och det märks tydligt att min hjärna inte mår bra. Jag googlade massa ord hela tiden men sekunden efter hade jag glömt betydelsen och satt återigen och undrade vad de egentligen säger. Min hjärna orkade inte med kampen som det blev att läsa den här boken.

Den här boken är både sorglig och rolig på samma gång. Det handlar om utanförskap och vänskap, liv och död, tillhörighet och framtidsdrömmar. Jag kan se varför så många hyllar boken. Kanske borde jag testa att läsa boken igen när min hjärna mår bättre för att kunna ta den till mig.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s