Sex substanser som förändrar ditt liv av David JP Phillips

Vilken intressant bok! Jag har lyssnat och sedan bläddrat i boken för att läsa samma sak en gång till. Läsa och verkligen ta till mig. Och ja, här har vikits hundöron i denna bok. Det brukar jag inte göra men nu var jag faktiskt tvungen. 😅 För den här boken innehåller en massa intressant fakta, verktyg och tips som jag vill kunna gå tillbaka och läsa igen.

”Hormoner och signalsubstanser påverkar hur vi mår och känner oss. Lär dig optimera kroppens kemifabrik och nå bestående effekter i ditt liv.

Får det lov att vara en Angel’s cocktail med signalsubstanserna dopamin, serotonin och endorfin? Eller kanske en Devil’s cocktail med kortisol som huvudingrediens? Tänk efter noga. Våra signalsubstanser är avgörande för att bli vårt mentalt bästa jag. Den här boken handlar om hur man kan leda sig själv mot den framtid man önskar. Till alla som längtar efter att känna sig höga på livet på riktigt.”

Flera av sakerna i boken gör jag redan, fast omedvetet. Andra saker känner jag att jag måste lägga till/förändra. Det senaste årets svårigheter med utmattningssyndrom har redan tvingat mig att göra förändringar och i boken finns tips på ännu mer jag kan göra för att må bättre.

Det är intressant att läsa om hur vi i dagens samhälle staplar dopamin, hur man kan lära sitt barn att ta kontroll över och vända en känsla, om ho’oponopono, vision board angel’s cocktail vs devil’s cocktail. Det är lättbegripligt och inspirerande och det är en bok som gör mig glad. Jag blir alltid glad när jag hittar faktaböcker som lär mig något nytt och särskilt när det handlar om hur man kan må bättre.

Det här är en bok jag kommer att läsa ur flera gånger och vars verktyg jag kommer att använda. Så himla intressant läsning. Rekommenderas varmt.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s