Happy food green av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt

Hur botar man en lässvacka? Kanske genom att läsa något som man verkligen vill läsa. Något som fångar ens intresse. Efter några veckors total läsdipp tog jag i går upp den här boken och plöjde den. Jag hade egentligen tänkt läsa den nyaste Happy food-boken, men den här låg nere i biorummet där jag satt för att få tystnad. Jag började läsa och plöjde sedan resten under kvällen. En omläsning förvisso, men läsning oavsett. Så skön känsla!

Jag älskar ju att läsa om hälsa och forskning i ämnet. Jag läser och lär och försöker ta till mig så mycket jag kan. Det var perfekt att få plöja en hälso-bok och känna läsglädje igen.

Som bokens titel avslöjar är fokus här på vad vegetarisk mat gör för oss. Fakta och forskning blandas med möten med människor i de blå zonerna och en massa recept.

Jag har läst tidigare att det är viktigt att äta varierat och få med flera olika sorters vegetabilier snarare än att äta massor av en enda grönsak. Jag roade mig med att skriva ner hur många jag ätit de senaste dagarna och fick ihop 17st. Vi bör få i oss ca 30 under en vecka så jag har några dagar till på mig att få ihop resten.

Jag har gillat alla Happy food-böckerna. De är intressanta, lärorika och positiva. De handlar mer om vad man kan göra själv än skrämsel. I kväll ska jag läsa den allra nyaste boken med samlade recept och råd och hoppas på ännu mer läsflow.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s