Glucose revolution av Jessie Inchauspé

Alltså, den här boken! 😍 Jag förstår att den är en internationell succé. Det är verkligen intressant läsning, enkelt att ta till sig och enkelt att använda sig av de 10 hacks hon presenterar.

Jessie Inchauspé är biokemist och presenterar här forskning och enkla tips för att förbättra hälsan genom att hålla koll på just blodsockret. De flesta har nog hört någon gång att man ska undvika att blodsockret åker berg- och dalbana. Vi vill ha ett jämnt blodsocker för att må så bra som möjligt – både mentalt och kroppsligt.

Forskning visar att ordningen vi äter olika livsmedel är viktigare än man tidigare förstått. Det handlar alltså inte om att utesluta livsmedel, snarare att äta dem i rätt ordning. På så sätt kan kroppen tillgodogöra sig maten på bästa sätt och vi kan hålla en jämn blodsockerkurva, vilket gör oss både piggare och mätta längre.

Tio hacks ger hon oss och förutom att äta maten i en viss ordning tipsar hon också om andra sätt att jämna ut blodsockerkurvan. Hon berättar också om sin egen hälsoresa och ger en bakgrund till vad blodsocker egentligen är och hur kroppen fungerar.

Det här är positiv, lättläst och inspirerande läsning. Inga pekpinnar, bara vänliga tips. Hon illustrerar med tydliga före och efterbilder vilken skillnad det blir på blodsockret när man tillför något av de hacks hon presenterar.

Jag har läst boken på engelska men den kom nyligen ut på svenska och hon besökte Sverige nu i dagarna. Kolla in hennes instagramsida @glucosegoddess för att få massa bra inspo. Jag har börjat följa hennes hacks och är nyfiken på vad det kan ge min hälsa. Jag ska läsa boken på svenska också.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s