Konsten att inte bli uppäten av Josette Reeves och Asia Orlando

Det finns så himla många bra faktaböcker som riktar sig mot barn, men som även jag som vuxen kan läsa och lära mig av. Som den här. Sonen valde den själv på bokmässan och har sedan läst den i omgångar. Läst högt för mig och läst på egen hand för att sedan exalterat berättat vad han har lärt sig.

Boken är full av fakta, foton och illustrationer om vilka strategier djur har för överlevnad. Surikaterna har vaktposter, det har även myrorna. En ödla tappar svansen medan en annan tappar sina fjäll i angriparens mun. Skunken och vissa skalbaggar sprutar en illaluktande vätska från rumpan på sin angripare.

Det finns massa olika fascinerande överlevnadsförmågor att läsa om i den här boken. En del känner man till sen annan men mycket var för oss ny information.

Sonen fyller snart 8 år och målgruppen är ca 6-9 år. Texterna är korta, ibland med lite svårare ord (t.ex. latinska namn) men de är ändå lättlästa. Det här är en perfekt bok att läsa i lite då och då, gärna tillsammans för att kunna prata om alla fascinerande djur. Min son har dippat lite i läsningen och haft svårt att fastna i skönlitteratur och då är faktaböcker helt perfekt. Då kan han verkligen försvinna in i boken och läsa en lång stund.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s