Eira Martell Flickan av mörkret av Kristina Dowling

Åh vad jag tyckte om den här boken! Den kickade verkligen igång min slumrande läslust och fick mig att känna att det här är ju anledningen till att jag älskar att läsa. Den var spännande, välskriven och väldigt medryckande. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den.

”Som barn upptäcker Eira att hon kan se spöken och farmor Fredrika är den som ledsagar henne genom skuggorna. Men när farmor försvinner mitt framför ögonen på Eira vid en gammal, hednisk stencirkel och aldrig återvänder, bestämmer hon sig för att stänga dörren till det ockulta.

I tio år lyckas hon lägga det bakom sig och leva ett helt normalt liv, men ett par dagar före hennes tjugoårsdag börjar märkliga saker hända. Farmors gamla berlock dyker upp i posten utan avsändare och under firandet av hennes födelsedag inser Eira att hennes synska förmågor har återvänt.

Samtidigt ger sig en bok, som inte har öppnats sedan 1600-talets häxprocesser, plötsligt till känna. Legenden säger att den endast kan öppnas av en flicka av mörkret. Vem är hon? Långt ner i kryptorna på en medeltida borg i Rumänien får en ung man svaret på detta. Och något som legat tyst och stilla i sekler sätts omedelbart i rullning.”

När jag fick frågan om att läsa av Kristina Dowling tvekade jag någon sekund eftersom det är en genre jag vanligtvis inte läser. Men alla positiva recensioner fick mig att bli nyfiken och säga ja vilket jag är SÅ tacksam för.

Jag är förtjust i böcker med spöken, av någon anledning, och det fick jag här. Spöken, ett hemsökt hus, ett mystiskt försvinnande blandas med vanligt vardagsliv med vänner, födelsedagsfirande och lite romantik. Det här kallas tydligen ”urban fantasy” men den har även taggen ”magisk realism” på Storytel, och det är något jag brukar gilla.

Den här boken bjuder på en spännande berättelse som ibland får nackhåren att resa sig. Det är första delen i en serie och jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta läsa om Eira och alla de andra. Jag vill verkligen varmt rekommendera att läsa den här boken, för den bjuder verkligen på en läsupplevelse utöver det vanliga.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s