Den spanska körsbärsträdgården av Jo Thomas

När man längtar som allra mest efter Spanien passar det bra att läsa en bok som utspelar sig där. Dessutom i underbara Andalusien.

”Efter tre brutna förlovningar är Beti i stort behov av en nystart i livet. Vad kan passa bättre än att bege sig till södra Spanien och börja en ny tillvaro i solen? Men allt är inte bara sangria och siesta. Beti får jobb på en andalusisk gård där man odlar körsbär, där ska bären plockas och träden vattnas, dessutom är hennes temperamentsfulle chef Antonio en riktig utmaning. Medan solen ger henne färg njuter hon mer och mer av sitt nya liv. Och när hon dessutom upptäcker flamencon så händer något med henne. Hon måste bara släppa taget och lyssna till sitt hjärta.”

Det här är den andra boken jag läser av författaren och den var precis så där mysig och underhållande läsning som jag hade hoppats på. Den där fincan hon bor och jobbar på hade jag mer än gärna besökt. Längtan till Spanien blev bara ännu större efter att ha läst den här boken. Miljöbeskrivningarna bjuder både på vackra vyer och dofter, och den spanska maten får också mycket plats.

Det här är en bok om att stå upp för sig och följa sina drömmar, oavsett hur mycket andra försöker trycka ner en och säga att det är omöjligt.

Jag tycker att slutet drog ner helhetsintrycket något då jag hade hoppats på ett annat slut som hade passat bättre ihop med bokens budskap. Och om jag får gnälla lite så retade jag mig på att spanskan inte alltid var helt korrekt.

Sammanfattningsvis var det härlig och underhållande läsning som verkligen bjöd på en känsla av Spanien.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s