Familjen Winther – Familjeband av Katrine Wessel

Berättelsen om familjen Winther fortsätter och vi är nu framme vid åttonde delen i serien. Jag undrar om inte det här är en av de bästa böckerna i serien? Här möter vi flera av karaktärerna och eftersom man nu har fått möjlighet att lära känna alla väl är det ett kärt återseende. Gillar man historiska romaner får man absolut inte missa den här serien.

”Trondheim, 1903.

Fredrik Winther har gift sig och flyttat in i en vacker lägenhet med sin fru Gitte. Han har äntligen accepterat sitt öde som arvtagare till familjen Winthers affärsimperium. Ellinor och Juul har flyttat in i Tildas herrgård, och Karen kommer snart att ta examen som lärare.

Lyckan är stor men vänder plötsligt när en kvinna i staden blir utsatt för ett övergrepp. Händelsen sprider oro och familjen dras in i händelsernas centrum. Mitt i allt står Emma, ensam med krossat hjärta.”

Serien utspelar sig i skiftet 1800-/1900-tal då förändringens vindar blåser starkt, både när det gäller villkoren för arbetare men också kvinnans plats i samhället. Arbetare kräver bättre villkor och att ses på med större människovärde och unga kvinnor vill också få ta plats, få arbeta och att inte bara se hemmets väggar. Men det går långsamt framåt och fortfarande är hierarkin stark.

Den här boken bygger på ett verkligt fall och jag tycker den här boken skildrar väldigt väl den tidens klasskillnader och kvinnors mindre värde. Och det är det jag gillar så med serien. Jag bjuds på en underhållande berättelse samtidigt som jag lär mig historia. Familjen Winther och människorna runt dem bjuder verkligen på drama och intriger och jag ser verkligen fram emot att fortsätta följa dem. För det kommer fler delar! Nästa del släpps redan nu i februari.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s