Julen är kommen av Annika Devert och Jessika Devert

Den här serien plöjde jag i höstas och Julen är kommen är femte och avslutande delen. Serien handlar om Emelie som ärver ett hus på Sardinön och flyttar dit med sina barn. Huset visar sig vara ett riktigt julhus med tema jul i allt från ringklocka till tapeter. Under ett år får vi följa henne och familjen samt alla invånare på Sardinön. Det blir ett händelserikt år.

”Emelies höst på Sardinön är mer än lovligt stressig. Hon och Andreas planerar sitt bröllop med allt vad det innebär. Klänningen, som Birgitta och Linnea syr måste bli bra, maten och tårtan ska Linn fixa och ladan där vigseln ska hållas måste dekoreras.
När Andreas blir pappa har Emelie plötsligt en bebis i huset och livet vänds upp och ner. Hennes ex Ousman lyser med sin frånvaro vilket är både skönt och oroväckande och samtidigt fortsätter den anonyma Feskarn att racka ner på Emelies arbete. Julen är dock bara några veckor bort vilket fyller Emelie med hopp om framtiden, julhuset pyntas med Astrids fina dekorationer och Linn provar nya recept som sprider väldoft över hela ön.
När kommunen meddelar att hembygdsgården ska bli äldreboende orkar Emelie inte mer och funderar på om hon ska behöva lämna ön. Men var ska hon då ta vägen?”

Boken släpptes i november och jag började läsa direkt, men tyvärr strulade Storytel så mycket att jag fick lägga boken åt sidan. Varje gång jag skulle läsa hoppade det tillbaka till fel plats och jag fick leta efter var jag senast slutade läsa. Jag läste samma kapitel flera gånger och till slut bestämde jag mig för att lägga boken åt sidan, tills nu. Jag vet inte om det bara är jag som haft samma strul, men det förstör ju verkligen läsupplevelsen när det hoppar så.

Trots allt strul – den här serien har bjudit på så himla härlig underhållning. Jag har tyckt väldigt mycket om att följa Emelie och alla andra på Sardinön. Böckerna har slutat med riktiga cliffhangers som gjort att man velat kasta sig över nästa del för att få veta hur det ska gå.

Första fyra delarna lyssnade jag på och den sista läste jag. Det är Katarina Cohen som läser och hon gör det väldigt bra. Vill man ha en mysig, medryckande och hjärtevärmande serie kan jag verkligen varmt rekommendera den här.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s