Ingen du älskar kan dö av Anna Platt

Den här boken borde förses med en varningstext om att man inte bör läsa innan man ska sova. Det gjorde nämligen jag och det blev många ”bara ett kapitel till” innan jag slutligen fick tvinga mig att slå igen boken för att sova. Så i morse kastade jag mig över de hundra sista sidorna direkt efter frukosten.

”Lena har lämnat ett trasigt äktenskap för att uppfylla sin dröm om att öppna ett pensionat på Mallorca. Men i en grop på hennes nya tomt hittas en död man. Renoveringen stannar av och Lena dras in i sökandet efter mannens identitet.

I Stockholm inleder Bianca en passionerad affär med sin gifta chef, samtidigt som hon tampas med saknaden efter sin bror som försvann spårlöst fyra år tidigare.

Och i Sligo på Irland upptäcker Shane att den man som han har trott var hans pappa inte är det. Så vem är då hans biologiske far?”

Det här är en så snyggt skriven spänningsroman. Välskriven, bra driv och med en intressant story. Den berättas ut tre personers perspektiv och när slutet närmar sig blir det flera aha-upplevelser när trådarna börjar knytas ihop.

En del spänningsromaner tappar tyvärr i slutet då det serveras en actionkavalkad som får mig att sucka. Men så är det inte här. Författaren vågar tro på sin story och håller kvar berättelsens kärna hela vägen ut. Det är spännande in i det sista, på det där lite mer ”vad ska hända nu?” i stället för överdramatiserad action.

Det här är en riktig bladvändare till bok som är omöjlig att lägga ifrån sig. Den kommer säkert hamna på min årets bästa- lista för 2023. Så bra bok – läs!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s