Under stjärnorna i Paris av Karolina Schützer

Tack vare den här boken fick jag ta en sväng till Paris, där jag faktiskt aldrig har varit i verkligheten. Det blev en trevlig upplevelse.

”Tv-reportern Sophia har satsat allt på karriären. När tjänsten som utrikeskorrespondent i Kairo blir vakant vet hon att jobbet är hennes. Nyskild och fast besluten om att lämna gråa Stockholm bakom sig hyr hon ut sin lägenhet innan hon ens är säker på att hon fått arbetet.

Inför drygt en miljon tittare i direktsänd tv tvingas hon hantera beskedet att drömjobbet gått till en kollega. Strax därefter dör Sophias älskade mormor och det visar sig att hon lämnat efter sig en förfallen bar i Paris. Motvilligt åker Sophia dit för att snabbt sälja baren.

På plats möter hon en rad personer som tvingar henne att ifrågasätta sina livsval och drömmar. Vad vill hon egentligen med sitt liv och för vems skull? Den gamle mannen Louis, som sköter om baren, beter sig märkligt och tycks veta mer om mormoderns förflutna än han erkänner. Och den strikta advokaten Tristan, som ska hjälpa Sophia att sälja baren, är han bara arrogant och dryg eller döljer sig något mer under ytan?”

Det här är en bok om att fundera över sina livsval och om vägen man har valt att gå verkligen är den man vill? Ibland glömmer man att lyssna inåt och kör på i full fart framåt – på fel väg.

Det här var trivsam och lättsam läsning. Jag tyckte om att följa Sophia men extra nyfiken blev jag ändå på mormoderns historia. Hon är ju anledningen till den plötsligt ärvda baren och hennes historia var särskilt intressant läsning. Jag hade gärna velat mer om hennes tid i Frankrike.

Jag tyckte om den här boken. Den bjöd på underhållande och mysig läsning med både vänskap och lite romantik. Det bjöds även på glimtar av Paris och fransk (och svensk) matkultur. Det gillade jag. Slutet hintar om en fortsättning. Men som sagt, den där mormodern får gärna berätta mer om sin historia i nästa bok.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s