Än brinner lågan av Susanne Fellbrink

Ojojoj, det här var spännande läsning. Jag började lyssna och blev helt fast, sedan bytte jag till läsning av andra halvan. De sista hundra sidorna skummade jag för att snabbt få veta hur det skulle gå.

”Artisten och mångsysslaren Cilla Fallander startar en festvåning i Sundsvall, vilket inte går helt smärtfritt. Förutom problem med illasinnade kockar och okända inkräktare hör hon konstiga ljud inifrån fläktrummet. Men bara på nätterna och bara när hon är ensam kvar. En natt när hon är på väg därifrån gör hon en fruktansvärd upptäckt i en sopcontainer och kastar sig handlöst ut i den kalla vinternatten.

I en annan del av stan hotas den unga Alva av sin manipulerande pojkvän, samtidigt som tvåbarnsmamman Julia har fastnat i ett spelberoende och änkan Milly kämpar för att rädda sin vuxne son ur hans drogmissbruk. De tre kvinnorna möts i Cillas festvåning och en oväntad vänskap uppstår. Deras öden vävs samman och de hamnar i en droghärva där längtan efter pengar ställer allt på sin spets.

Någon kommer att dö.”

Det här är fjärde delen i serien och den har blivit bättre för varje bok. Jag tyckte att första delen var lite för obehaglig eftersom man var inne i en mördares huvud, men eftersom så många lovordade serien fortsatte jag och det är jag glad för.

I den här boken får man, förutom Cilla, följa ytterligare tre kvinnor. Alva, Julia och Milly är i olika åldrar och på helt skilda platser i livet, men de jobbar alla för Cilla i hennes festlokal. Utan att avslöja för mycket har alla tre en gemensam sak som författaren använder så himla snyggt för att skapa driv i berättelsen. Den detaljen gillade jag väldigt mycket och det var den som fick mig att sitta och hetsläsa i slutet.

Det här är en ganska ”snäll” spänningsroman, helt i min smak. Det är spännande, bra driv och intressanta karaktärer med egna berättelser. En riktig bladvändare. Den femte delen i serien släpptes nyligen och den ska jag snart ta mig an. Jag ska bara hämta andan efter den här först. 😅

Jag fick boken signerad av Susanne när hon var hos oss på Bokträff Jönköping och hon skrev: ”Jag önskar dig rafflande spänning” Det fick jag verkligen! 🔥

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s