Än porlar mörka vatten av Susanne Fellbrink

Jag vill kalla detta spänning, snarare än deckare. För det här är precis den sorts spänning jag gillar, med vanliga människor och utan tråkigt polisarbete. Det är bra driv, spännande som tusan och samtidigt med karaktärer man lär känna och tar till hjärtat. Detta är ju femte delen om artisten Cilla och hon har verkligen gått igenom mycket genom serien samt vuxit som människa.

”Cilla försöker bryta sig loss från den cyniska underhållningsbranschen men blir oväntat uppvaktad av Hannele, en ny spännande väninna. Cilla smittas av hennes energi och snart har de storslagna planer för framtiden. Samtidigt märker Cilla att bekanta drar sig undan henne och hon förlorar flera uppdrag utan förklaring. Hon känner sig iakttagen och har en obehaglig känsla av att något är fel.

I samma veva får Cillas vän Meja ett besked som ställer livet på ända och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon bestämmer sig för att hjälpa Cilla och häpnar över det hon får veta. Cilla vill inte tro henne, inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek.

Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?”

I alla delar får vi möta nya bikaraktärer, alla med olika bagage och livsöden. Flera av dem har naggats i kanten under livets gång eller så möter vi dem mitt i en tuff livssituation. I den här delen kämpar en av karaktärerna med ett oerhört sorgligt livsöde som verkligen berör.

Jag tycker om blandningen av spänning och vardag. Cilla kämpar med livspusslet, att få ha sin karriär som innebar sena kvällar samtidigt som hon kan vara med sin familj. Hon har vänner som sviker, möts av både avundsjuka och illvilja men fortsätter ändå kämpa på.

Jag har sett att många tycker att det här är den bästa delen i serien och jag är nog beredd att hålla med, även om jag tycker att den förra är minst lika bra.

Jag kan varmt rekommendera den här serien om man gillar lite ”snällare” spänning. Jag har delvis lyssnat på serien och den passar jättebra i ljudboksformatet – korta kapitel med bra framåtdriv. Det är verkligen ”bara ett kapitel till” hela tiden.

Annons

1 tanke på “Än porlar mörka vatten av Susanne Fellbrink

  1. Håller helt med dig, läser hellre spänning nu för tiden än deckare med tråkigt polisarbete. Deckarna blir sällan annorlunda och är ibland nästan mer relationsromaner än pusseldeckare.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s