Nära gränsen av David Waskuri

Jag agerade för sent. Jag hann ta mig ända in i väggen och lite till innan jag förstod att jag måste göra förändringar. Det har varit svinsvårt rent ut sagt och jag är fortfarande bara i början av min resa. Jag läser och lär, applicerar, ändrar, glömmer, kraschar, reser mig upp och tar nya tag.

Den här boken tar upp allt det jag hade behövt tänka på innan min krasch, men den ger också användbara lärdomar utifrån där jag är nu. Återhämtning är ett ord jag har fått lära mig det senaste året och i den här boken poängteras vikten av att lägga in det på schemat. Vi bokar in allt vi ska/måste göra men när ska vi ha tid för återhämtning om det inte bokas in? Väl värt att fundera på.

”Är något så pass viktigt för dig att det påverkar ditt välmående så är det också viktigt nog att finnas med i din planering.”

Boken tar upp områden som t.ex. beteenden, tankar, relationer och trauman. Det finns tips, konkreta råd och övningar att fylla i. David Waskuri skriver i förordet att han har en dröm att skapa en värld där alla människor har grundläggande kunskap om psykologi. Jag instämmer. Tänk om vi kunde prata mer om detta i skolan i tidiga år? Kraften i tankar, vikten av återhämtning och att hantera relationer.

Det här är en bok att läsa långsamt, för att hinna ta till sig och fundera. Jag kände igen mig i hans beskrivning av vissa drag många som har utmattningssyndrom delar (bild 2). Prestation och perfektionism – två ord som varit min ledstjärna. Jag jobbar med att byta ut dem till acceptans och good enough.

Mycket lärorik och tankeväckande läsning.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s