Ingen konst att falla för dig av Annelie Mannerström

Den här boken gillade jag. En modern romance med karaktärer som kändes verkliga och en intressant story där det också finns ett drag av spänning. Många intressanta livsöden – med sorger från barndomen, människor som sviker, ensamhet, att hitta sin väg i livet och förlåtelse.

”När systerns liv faller samman bestämmer sig Olivia Eriksson för att lämna sin internationella karriär som konservator och flytta tillbaka till Göteborg. Hon tar ett jobb på sin väns konstateljé och kunden Pascal fångar hennes intresse. Men rykten kopplar honom till ett omfattande konstbedrägeri, samtidigt som han beskrivs som en playboy. Och skulle Olivia inte fokusera på någon annan än sig själv för en gångs skull?

Den erkände konstsamlaren och galleristen Pascal Nordell har problem att få galleriets ekonomi att gå ihop. På kort tid blir han både lurad, polisanmäld och offentligt förtalad. Han försöker på alla sätt rädda det som räddas kan samtidigt som han tvingas hantera de känslor hans nya konservator väcker. Den färgstarka Olivia påminner inte det minsta om de kvinnor han tidigare har träffat, men kanske är det precis det han har letat efter?”

Jag tycker om när jag får lära mig något nytt av boken jag läser. I den här boken får vi följa med till Göteborgs konstvärld och det är verkligen en okänd värld för mig. Jag kan absolut ingenting om konst, förfalskningar, galleri, restaurering o.s.v. Och så intressant att jobba som konservator! Jag tyckte om att få följa med lite bakom kulisserna i Olivias yrke.

Det här är en bok med en bra mix av yta och djup, hetta och vardag. Jag tyckte lite extra mycket om mormodern som fick ta plats och vara en trygg vuxen. Kanske inte den klassiska mormodern, utan med lite mer humor och full-i-fan.

Kan varmt rekommendera denna om man söker mysig underhållning med humor, hetta, allvar och härliga karaktärer.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s