Ett nyväckt hopp av Sofia Ymén

Jag älskar att läsa böcker som berör. Böcker som får mig att känna starkt, antingen för att boken i sig berör eller för att igenkänning rör upp känslor. Med den här boken var det nog en blandning. Viss igenkänning men också med en story som verkligen gick rakt in i hjärtat. Det här är definitivt min favorit av Sofia Yméns böcker.

”Rebeckas liv kan knappast bli bättre! Hon är nybliven partner på reklambyrån där hon arbetar, bor i en rymlig lägenhet i centrala Göteborg och hon har vänner som ställer upp när hon behöver dem. Men allt ställs på ända när en oväntad bröllopsinbjudan dimper ner i brevlådan. En inbjudan som tvingar Rebecka att möta den bakgrund hon försökt att lägga bakom sig.

Hopphästen Gigant är den sista presenten som Eriks nu bortgångna föräldrar lämnade till honom. Tillsammans har de nått större framgångar på Europas tävlingsbanor än vad Erik någonsin kunnat föreställa sig. Men när Gigant skadar sig och plötsligt inte kan tävla längre, återvänder Erik till sin syster Madeleines hästgård i Onsala i hopp om ett mirakel.

När Rebecka och Erik oväntat möts på en halländsk kurort, där ingen av dem egentligen vill befinna sig, upptäcker de att de kanske har mer gemensamt än vad de tidigare trott. Kanske kan de erbjuda varandra det hopp som de båda så väl behöver…”

Det här är fjärde och avslutande delen i Kungsbackakvartetten. Man kan läsa den här fristående, men som alltid med serier ger det mer om man läser alla och i rätt ordning. I den här delen har Rebecka huvudrollen och hon har en rätt tuff barndom bakom sig, något som har påverkat henne och gör så även i dag. Och det är just hennes historia som berörde mig så starkt. Jag satt med tårar i ögonen flera gånger under läsningen.

Den här boken tar upp psykisk ohälsa hos en förälder och hur det påverkar barn. Kan en människa förändras? Går det att förlåta och börja om? Ge någon en ny chans? Tuffa frågor och ett tungt ämne som jag tycker skildras så fint i den här boken. Både Rebecka och hennes mamma får komma till tals.

Det är med lite sorg i hjärtat som jag tar farväl till den här serien. Det har varit underhållande, mysig och hjärtevärmande läsning att följa alla människor i anslutning till Fors gård. Det har bjudits på vänskap, hemligheter, sorg, glädje, romantik och en dos hästar. Så himla härlig serie!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s