Expeditionen – Min kärlekshistoria av Bea Uusma

Första gången jag läste den här boken var 2014, efter att ha hört en så inspirerande intervju med Bea Uusma. Jag blev helt knockad av boken, kände verkligen hennes fascination och kärlek sippra ut från sidorna. Samma år åkte jag till Andrée-museet i Gränna och såg utställningen om expeditionen. Sedan dess har den här boken levt kvar i mina tankar. Jag avskyr kyla, men blev så uppslukad av expeditionen att jag ville göra en egen polarexpedition. 😅

Som tur är har den där polarexpeditionen bara stannat vid en tanke, men jag blev så glad när jag hittade den här boken på loppis för ett tag sedan. Signerad dessutom.

I fredags var vi i Gränna för ett matevenemang och passade då på att besöka museet. Barnen tyckte det var SÅ spännande. De har gjort en jättefin kortfilm som förklarar expeditionen på ett lättförståeligt och engagerande sätt och den var guld värd för barnen.

Besöket lockade att läsa boken igen och ännu en gång försvann jag in i det omhuldande intresse och kärlek som Bea Uusma har för denna polarexpedition. Med text och bild följer hon i dess fotspår, levandegör expeditionen och dess tre medlemmar och försöker få svar på det alla undrar – vad hände? Vad dog de av?

Det här är verkligen fantastisk läsning och att den tilldelades Augustpriset är lätt att förstå. Har du läst? Om inte – gör’t! (Men välj den illustrerade utgåvan) Och åk sedan till Grenna museum och se utställningen.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s