Flykt av Emmy Walt

När jag fick frågan om att läsa den här boken tvekade jag först. Var det verkligen en bok för mig? Men jag bestämde mig för att testa och det är jag väldigt tacksam för så här i efterhand.

”Journalisten Mila är i Frankrike för att skriva ett reportage om flyktingkrisen. Plötsligt lamslås Europa av flera samordnade terrorattentat. Milas tolvåriga dotter Sophia blir ett av terrorns offer och när Mila får kontakt med pappa Marcus ligger Sophia i koma. Det går snart upp för Mila att alla flyg är inställda. Europa stängs, gräns för gräns, samtidigt som Marcus vakar på sjukhuset hemma i Sverige.

Mila, som nyligen har återhämtat sig efter en utmattning blir alltmer desperat av oro för sin dotter. Men hon inser också att hon har mycket att vinna på att rapportera från ett Europa i brand.”

Visst är det här spännande läsning, men den är också både gripande och sorglig. Det handlar om terrorism, men framför allt om människorna bakom. Emmy Walt skildrar skickligt rasism, utanförskap, rädsla och hur det är att vara på flykt.

Vi får följa flera personer under bokens gång och det är ur deras olika synvinklar som berättelsen målas upp. Terrordåden, bakgrunden till dem, flykt. Det är flera olika människoöden och det är just deras livsöden som gör berättelsen så gripande. Jag levde mig in så i deras värld och jag sträckläste boken för den gick inte att lägga ifrån sig.

Det här är verkligen en oerhört intressant och välskriven spänningsroman och att det är första delen i en serie bådar gott. Det är korta kapitel och ett bra driv i texten som gör att sidorna vänder sig av sig själva. En riktig bladvändare.

Kan varmt rekommendera denna spännande och engagerande bok. Läs!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s