Glasfällan av Ingrid Remvall

Det här var en av böckerna vi fick till vår bokträff och det var också en av de böcker som lockade mig mest. Jag fick lite vibbar av Hungerspelen från baksidetexten.

Alice, känd svensk youtubestjärna, vaknar upp i en igenbommad tunnelbanevagn tillsammans med sin syster och ett gäng främlingar. Ingen av dem känner varandra sedan tidigare och ingen vet var de är. De har blivit kidnappade och har förts dit av någon okänd. Men varför? När Alice hittar en lapp i sin ficka att hon måste döda en av de andra för att hon och systern ska få leva, tvingas hon fatta ett snabbt beslut. Ingen av dem kan ana att allt de gör filmas och att det sitter människor som hejar på att någon av dem ska dö. De är alla deltagare i Glasfällan som skapats av Danny, son till en mediemogul. Hans tanke bakom Glasfällan är inte bara att leverera världens största underhållning – han har en personlig hämnd att utföra.

Det här är spännande och rätt hemsk läsning med tanke på innehållet. Särskilt som man dessutom får läsa tittarnas reaktioner och önskemål om vem av deltagarna som de vill ska dö. Där kan man snacka om internettroll. Jag kunde faktiskt inte med att läsa kommentarerna så just dem hoppade jag över efter att ha läst de första.

Det är snabbt tempo och allt rusar fram och jag har lite svårt att hänga med. Jag hade gärna sett mer av karaktärerna och en förklaring till dem som personer. De förblev relativt anonyma och man fick inte riktigt lära känna dem. Den underliggande berättelsen om hämnd och orsaken till den hade kommit fram bättre om man hade fått lära känna karaktärerna mer. Det är inte ofta jag förespråkar tjockare böcker men för den här hade jag gärna sett en 100 sidor till.

Boktips för dig som gillar spännande böcker.

Recex från Bokfabriken

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s