Familjen Lambs hemlighet av Lisa Jewell

Den här boken är egentligen snudd på för mörk för att passa mig, men det är så här Lisa Jewell skriver numera. Jag både gillar det och saknar hennes gamla stil på samma gång.

Det är mörka hemligheter, komplexa karaktärer, familjeband och en minst sagt mystisk familjehistoria som nystas upp i den här boken. I centrum står ett stort hus, i London, där polisen hittade tre döda kroppar samt en övergiven 10 månaders bebis för 25 år sedan. Alla andra som enligt grannarna bott där, är försvunna. Tjugofem år senare får Libby Jones veta att hon ärvt just detta hus. Huset är värt mycket pengar och hela hennes liv vänds upp och ner, minst sagt. Vilken koppling har hon själv till huset? Libby bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände i huset. Men det är inte bara hon som vet om att hon ärver huset på sin 25-årsdag…

Vi får dels följa Libby i nutid men också de olika personer som bodde i huset och vad som ledde fram till tre personers död. Läsaren får små pusselbitar och långsamt växer det fram en berättelse om svek, lögner, manipulation och mörka hemligheter. Men det finns också strimmor av hopp och framtidstro och det finns flera karaktärer jag känner starkt för och hoppas på att det ska gå väl för. Det är ju många barn som far illa i den här boken och sådant tycker jag alltid är svårt att läsa om. Den var som sagt på gränsen till för mörk för mig, men det var den där glimman av hopp och framtidstro som jag höll fast vid och som gjorde att jag ville läsa vidare.

Det är en skickligt ihopvävd berättelse som är både spännande och berörande. Jag tycker styrkan i Lisa Jewells böcker är karaktärerna och deras band till varandra. I den här boken blir det extra tydligt och det är inte förrän i slutet vi får de allra sista pusselbitarna. Gillar man spännande böcker kan jag verkligen rekommendera den här.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s