Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Jag har befunnit mig på lyxhotellet Flanagans i London, ett ställe jag gärna hade checkat in på i verkligheten. Där råder glitter, glamour och lyx på det ljuva 80-talet. ✨

Detta är del 2 och böckerna bör absolut läsas i ordning tycker jag. I denna del är det fokus på Emma och Elinor som nu driver hotellet tillsammans. De har jobbat hårt för att driva hotellet vidare. De hoppas på att deras döttrar Billie och Frankie ska vilja ta över, men i nuläget verkar det inte som om det kommer att bli så. Dessutom finns det sanningar som hotar att förstöra deras vänskap och kanske därmed deras drömmar och önskningar för hotellet.

I Åsa Hellbergs böcker är det kvinnorna som styr. De är starka, självständiga och har mycket vilja och det är så befriande att få läsa. De tar för sig på livets alla områden.

Hela boken är en hyllning till 80-talet och min favoritscen är när de ska prova ut klänningar till en fest och beskrivningen av klänningarna verkligen visar att det är 80-tal. Maffiga puffärmar – vad sägs om det? Jag får vibbar från Dynastin, Dallas och Falcon Crest, serier jag älskade som liten. På 80-talet skulle det ju vara mycket av allt och det är precis som det är i den här boken – kärlek, sex, intriger, hemligheter, makt, lyx och flärd. Underhållande läsning om man vill fly vardagen för en stund.

Recex från Bokförlaget Forum

2 tankar på “Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s