Ett enklare liv av Anna Fredriksson

Det här är den andra delen i serien om Pensionat Pomona. Tredje delen kom nyss, men jag var ju tvungen att läsa denna innan för att inte missa något.

Vi får återigen möta tre generationer kvinnor i Josefine, Sally och Vanja. Sallys pensionat är nu igång och hon jobbar på med det samtidigt som hennes känslor för Peter djupnar. För Josefines del börjar tillvaron på gården med självhushåll ta ut sin rätt. Hon drömmer om något annat, är trött på allt kämpande. Har hon och Harald verkligen valt rätt liv? Och Vanja närmar sig försiktigt Sally, rädd för att göra fel och bli bortstött.

Precis som i första delen är det här en bok om relationer och om livsval. Det är lättläst och underhållande läsning men också med sorg och svärta. Jag tycker att den här boken känns som en typisk tvåa. Det är en fördjupning från första delen men man känner ändå att det kommer mer, att det här leder vidare och att de slutgiltiga svaren kommer först i nästa del i serien. Jag är nyfiken på hur relationerna kvinnorna emellan kommer att se ut i tredje boken. Kan de försonas?

Jag vill låta den här boken smälta lite innan jag tar tag i den tredje delen i serien. Gillar man relationsromaner är den här serien ett hett tips.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s