Byt liv med mig av Adele Parks

Efter mycket om och men har jag lyckats läsa ut Byt liv med mig av Adele Parks. Inte för att den var dålig på något sätt. Det är snarare så att flytten tagit musten ur en och bokläsandet har de senaste veckorna resulterat i max ett kapitel och därefter djup sömn.

Den tillhör chic lit-kategorin och handlar om 2 systrar som är varandras motsatser. Eliza är den oansvarige som bryter upp från ett förhållande för att hitta en välklädd man med pensionsförsäkring. Det är dags att börja ta ansvar. Martha är den ansvariga med make, 2 barn och en villa som är kliniskt städad. När Martha blir lämnad av sin make börjar ett nytt liv för henne. Helt plötsligt har de båda systrarna bytt liv med varandra.

Det är en rätt rolig bok, om än lite banal. Men å andra sidan vet man ju vad det är för typ av bok det är redan innan man börjar läsa. Den slutar precis som man tror den ska göra och den innehåller allt man tror den ska. Inga överraskningar där inte. Men den är underhållande och helt ok. Det är en sådan där bok som är så skön att läsa när man är trött och slutarbetad och inte orkar tänka. Den fyller sitt syfte.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s