Bokfemman vecka 9

Den här veckans tema bygger lite på förra veckans och en del av har kanske redan klurat ut vad som kommer. Eftersom vi körde sorg förra veckan måste vi ju köra glädje den här veckan. För er som tyckte förra veckan var svår eftersom ni inte läser så mycket sorgliga böcker, kanske det blir lättare den här veckan?

Temat kommer alltså att vara glädje. Det kan vara böcker som handlar om glädje, som fått er att känna glädje eller tom som hjälpt er att finna glädje. Böcker som fått er att skratta rakt ut eller som skänkt er glädje pga att det var en gåva från någon som betyder mycket för er. Ni kommer säkert på fler varianter.

Veckans tema är glädje. Nämn din topp 5 som du tycker berör ämnet.

 • Mintgrodornas återkomst av Karin Brunk Holmqvist. Jag fick den här av Kabusa förra veckan och den kändes som lagom läsning om kvällarna när man är för trött för djupare tänkande. Jag är inte riktigt färdig med den ännu men jag har redan skrattat högt flera gånger. Jag ska bjuda er på några härliga citat imorgon när jag recenserar den.

 • Linas kvällsbok av Emma Hamberg. Jag måste ha med den igen. Det fanns vissa händelser som gjorde att jag brast i skratt i rent igenkännande i form av pinsamhet…

 • Marley och jag av John Grogan. Inte heller ny på listan men herrejösses vad jag skrattade åt den här boken. Härligare bok får man leta efter. Jag saknade boken när jag la den ifrån mig. Den gav mig många skratt.

 • Grabben i graven bredvid av Katarina Mazetti. Ytterligare en bok som fått mig att skratta. Den är så där mys-skrattig på något sätt, samtidigt som den ju också är sorglig. Men det finns en hel del roliga repliker i den här boken: ”Det sa inte klick precis”, säger han. ”Det kändes mera som när jag råkade luta mej mot elstängslet.”

 • Pride and Prejudice av Jane Austen. Det här är glädje i bokformat! Jag börjar le bara jag ser boken. Roliga, härliga dialoger och en underbar Mr. Darcy mitt i allt. Det kan ju inte sammanfattas annat än med ordet glädje. Har du inte läst den än? LÄS!

Nu är det din tur! Vilken är din topp 5 som berör begreppet glädje?

16 tankar på “Bokfemman vecka 9

 1. Åh! Känns betydligt roligare än förra veckans tema. Ska suga lite på karamellen, gjorde ju förra veckans igår så måste byta ”mood” =)

 2. Yes, först färdig! Även om jag ofta ler åt avsnitt i böcker var det svårt att hitta de där som ger den stora glädjen. En bok har vi gemensamt!

 3. Hjälp, det är för sorgligt men jag tycker detta är svåraste bokfemman på länge.. vet inte om jag kommer komma på 5 bra böcker..

 4. Hej Malin, detta tema var betydligt roligare än förra veckan. Också betydligt lättare, ofta får jag frågan av låntagare, kan du rekommendera något inte så allvarligt utan något som jag blir glad av, speciellt på fredagar faktiskt.
  Signe

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s