Böcker A-Ö, fjärde bokstaven

Tittar in här för att sätta er i arbete lite! 🙂 Dags för fjärde bokstaven i vår bokstavsutmaning.

Fjärde bokstaven ut blir B. Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort. För er som vill finns också kategorin litterär karaktär att lägga till.

 

 • Författare på B: Det får bli en gammal goding för min del den här gången: Sandra Brown. I slutet av min tonårstid läste jag och min vän allt av denna författare. Och alla böcker var väl i stort sett likadana innehållsmässigt men åh vad vi älskade dem. Undrar om jag skulle uppskatta hennes böcker idag? Tror kanske inte det.
 • Bok på B: Barnbruden av Elisabeth Chadwick ligger här hemma i att-läsa-högen. Jag fick tips om den av någon eftersom det är en historisk roman och jag ju gillar sådana a lot. Men den är fortfarande oläst än så länge. Någon som läst den?
 • Litterär karaktär på B: Bartholomew är en karaktär i Dean Koontz’s From the corner of his eye. Nu var det rätt många år sedan jag läste den här boken så minnet kan svika mig, men jag tror att det var han som kunde gå ut i regn utan att bli blöt. Han förflyttade sig i tanken till en parallell värld där det inte regnade och kunde på så sätt gå mellan regndropparna. Hur coolt är inte det? Det är en superpower jag skulle vilja ha!

Dags för er andra nu då – bokstaven B någon?

 

37 tankar på “Böcker A-Ö, fjärde bokstaven

 1. Pingback: B « Annapannas kloka kommentarer

 2. Pingback: Utmaningen Böcker A-Ö - Bokstaven B « annbookworm’s reflektioner…

 3. Pingback: Böcker A-Ö, fjärde bokstaven « metabolism

 4. Pingback: delade | 17 jul, 2008

 5. Pingback: Böcker från A-Ö: B « Dievas liv och äventyr

 6. Ja, jag har också Barnbruden, och Chadwicks berättarkonst fick mig att läsa fler så har nu även Erövringen. Några böcker som tar plats av Sandra Brown har även jag. Och Vakande Ögon står i bokhyllan även den. Utmaningen är fix och färdig, det framgår kanske inte så klart av den lilla länken nedan: Utmaningen Böcker A-Ö – Bokstaven B.

 7. Pingback: Västmanländska i skåne :: Böcker A-Ö :: July :: 2008

 8. Pingback: Utmaningen Böcker A-Ö - Bokstaven B « annbookworm’s lästa

 9. Pingback: Bokstaven B « I Hannas huvud

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s