Mums för de minsta av Linda Hallberg

Den här boken inriktar sig på barnmat för barn i åldern 0-3 år, och inleds därför med lite fakta om amning. Den är väldigt grundläggande och innehåller egentligen allt man behöver veta om mat för barn. Det finns t.ex. näringslära – om att äta hälsosamt och få i sig rätt typ av energi, vitaminer och mineraler. Det finns också en magskola och en del om olika slags matallergier. Kort sagt, det mest basic man behöver kunna om mat för små barn (och till viss del även för vuxna).

I slutet av boken finns en massa recept, som jag inte hunnit testa än men som jag definitivt ska prova på. Det finns en hel del lockade här! I den här boken har man valt att dela in recepten efter ålder. Allra först kommer alltså rena puréer för de allra minsta, sedan byggs det på för att i sista delen passa barn från 2 år och uppåt, d.v.s. mer ”hela” rätter som passar även den vuxna.

Jag gillar bokens upplägg, att det är mycket fakta blandat med många recept – och att recepten också lockar till att testas. Däremot kan jag tycka att den ibland blir lite ”livsmedelsverksaktig”. Det känns som om det är råd direkt från Livsmedelsverket, och deras matråd ifrågasätts ju alltmer numera. Oavsett vad man tycker om livsmedelsverket ger den här boken en bra grund att börja med, och därifrån kan man sedan själv ta ställning till vilken mat man vill ge och inte vill ge sina barn.

Den här boken intar en andraplats efter Josses barnmat, så den är väl värd att spana in tycker jag!

Bok från ICA bokförlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s