Handbok för superhjältar, del 1: handboken av Elias & Agnes Våhlund

Den här boken har jag sett ligga på topplistorna så jag lånade hem den till mina barn. Jag har läst för både 6-åringen och 2,5-åringen men den funkade bäst för förstnämnda. Hon tyckte att den var väldigt spännande.

Boken handlar om Lisa som blir mobbad i sin nya skola. Hon blir ofta jagad hem. Hon flyr in på biblioteket för att komma undan och en dag får hon syn på en bok där – en bok om hur man övar upp sig för att bli superhjälte. Lisa bestämmer sig för att prova, men det visar sig vara svårare än hon först trott. Det är inte förrän hon får en röd pyjamas av sin mormor som det lossnar. Och snart kan hon ge sig ut på sitt första uppdrag som superhjälte.

Boken är uppbyggd som ett seriealbum och det gör att det finns massor av bilder att titta på. Dottern som just nu tränar läsning gillade att kunna läsa i alla fall någon rad här och där, och samtidigt kunna följa med i bilderna. Hon tyckte att Lisa var cool och frågade genast om det skulle bli en serie. Och det finns faktiskt redan en del 2 som har kommit ut så den har jag reserverat på bibblan nu.

Det här är spännande läsning även för en vuxen och det finns mycket att prata om och diskutera kring boken. Lisa berättar inte för någon vuxen att hon blir mobbad och det är ett bra tillfälle att prata med sina barn om hur viktigt det är att berätta om saker som händer.

Rekommenderas verkligen för både barn och vuxna.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s