Iskompisar – En tjuv i klubben av Linda Skugge

Den här boken har jag läst för 7-åriga dottern och den har hon verkligen gillat och tyckt var spännande.

Bokens huvudperson är 10-åriga Jasmine och hennes kompisar. De tränar konståkning tillsammans och upptäcker plötsligt att det finns en tjuv i klubben. De bestämmer sig för att luska reda på vem det är och de letar ledtrådar för att finna tjuven.

Handlingen är både om mysteriet och om tjejernas vardag. Jasmine är en tuff tjej som vågar säga vad hon tycker och tänker, och står upp även mot vuxna när hon tycker att de har fel. Det gillade jag!

Själv tyckte jag att det var lite knepigt att läsa ibland eftersom jag inte kan något om konståkning och dess termer, men när jag frågade dottern om det höll hon inte alls med. Hon tyckte bara den var spännande och att det var bra att den slutade lyckligt. Och det var bra att tjuven erkände och sa förlåt till alla – sådant tycker hon är väldigt viktigt. Hon var lite besviken när boken var slut och hade velat läsa mer, så det är ju tur att det här är en serie. Det får bli att läsa fortsättningen när den kommer ut.

Jag tror att den här boken passar bra för barn i dotterns ålder och uppåt. Det är ju en hel del uttryck om skolan och t.ex. sociala medier som dottern inte alls förstår, där äldre barn lättare hänger med. Så – lästips om man gillar lite mysterier eller kanske håller på med just konståkning?

Recex från B.Wahlströms

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s