Där rosor faktiskt dör av Ewa Klingberg

Jag fortsätter plöja Ewa Klingbergs böcker inför kommande bokträffen. Jag kommer inte hinna med precis alla innan träffen, men jag tycker det är kul att i alla fall ha läst något av författaren innan man lyssnar. Det här är första delen i hennes serie om begravningsbyrån Tranan.

Sandra tänker bara göra ett kort stopp hos mostern i Tranås innan hon fortsätter på den resa hon planerat i flera år. Men så händer något som gör att hon känner att hon måste stanna kvar längre och hjälpa mostern. Begravningsbyrån går inte direkt på plus och faller den går mostern i personlig konkurs. Sandra, som är ekonom, stannar ett tag för att rensa upp obetalda fakturor, bouppteckningar, personal och en moster som inte direkt gör det enklare. Livet på en begravningsbyrå är inte riktigt som hon trodde.

Det här är lättsam och underhållande läsning, konstigt nog med tanke på att det utspelar sig på en begravningsbyrå. Det är en hel del udda karaktärer, vilket bidrar till bokens lättsamma stämning. Vi får följa både Sandras och de övrigas jobb på begravningsbyrån, men även vardagen runt omkring.

Det här är helt annorlunda mot Ewa Klingbergs andra serie Huskvarnasviten som är feelgood med historisk anknytning. Nu har jag ju bara läst den här första delen, men om jag måste välja gillar jag Huskvarnasviten mer. Det är nog den där historiska biten som gör att jag dras mer mot den.

Nu måste jag välja om jag ska fortsätta med andra delen i den här serien eller tredje delen i den andra serien. 🤔

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s