Mot San Francisco av Clara Clementine Eliasson

Den här boken visste jag att jag skulle tycka om redan innan jag började läsa. Höga förväntningar som också infriades.

Boken är löst baserad på Brenda Ann Spencer och skolskjutningen i San Diego 1979, i boken kallas hon B.

Vi möter Julie som bor granne och är klasskompis med B. När B knackar på hennes fönster en natt kan hon inte låta bli att följa med. De tillbringar många nätter ute tillsammans och rymmer sedan iväg på en road trip sommaren 1978. De dricker alkohol, träffar äldre män och lever helt hämningslöst. Fyrtio år senare rymmer B från sin anstalt och medias rapportering rör upp minnena och får Julie att minnas tillbaka. Hennes man och barn vet inte hennes del i det och hon har inte vågat/kunnat berätta om den tiden om sig själv.

Berättelsen växlar mellan 1978 och 2019. Det är en berättelse om vänskap och spirande kärlek, om att vara tonåring och drömma om ett annat liv. B söker familj och trygghet medan Julie söker spänning och drama i sitt liv.

Språket ger en melankolisk och drömmande känsla och man får känslan av att befinna sig i gränslandet mellan dröm och vakenhet, precis som Julie och B gör i boken. Det är så otroligt snyggt skildrat. 👌🏻 Jag läste långsamt för att verkligen kunna ta in och fundera och se allt framför mig. Det är en filmisk och drömsk känsla över hela boken.

Det är nästan lite svårt att skriva om och formulera mina tankar kring den här boken. Jag vet bara att det var stark läsning och att det här är en bok jag rekommenderar er att läsa. Jag tror att vi kommer se mycket mer av Clara Clementine Eliasson i framtiden.

Recex från Romanus & Selling

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s