Mini-Monster Får jag vara med av? av Katarina Ekstedt och Millis Sarri

Boktips! Det har kommit en tredje del i den mysiga serien Mini-monster. De riktar sig från ca 3 år och uppåt. De utspelar sig på förskolan, så igenkänning för just förskolebarn är hög. Eller på ”monstris” som det heter här då det handlar om små monster.

Min son är 9 år och egentligen lite för stor för dessa, men han tyckte om dem ändå. Han läste om de första delarna samtidigt som han läste den nya. Han tycker att böckerna är spännande, roliga och att han lärde sig av dem. Han gillade särskilt ”Hemligheten”.

Böckerna innehåller en berättelse med någon form av lärdom, vardagliga situationer som lätt uppstår för barn i den åldern. Hur gör man när man har råkat göra något fel? Hur berättar man och till vem? Eller hur ska man göra när det är en som bestämmer hela tiden? Vad gör man när man inte får vara med och leka? Vi får följa mini-monsterna när dessa problem uppstår och hur de löser det.

I slutet av böckerna finns frågor att diskutera tillsammans. Perfekt att först läsa ihop och sedan prata om.

Jag gillar det vardagsnära, att både miljön och situationerna är lätta för barn att känna igen sig i. Glada, färgglada illustrationer och så otroligt söta små monster. Väldigt fin och mysig bokserie.

Kommentera gärna!