Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg

När jag först hörde talas om den här boken lockades jag av att den verkade så himla mysig och charmig. Och det visade sig att den var den också!

Huvudpersonen i boken heter Sonja och hon dör redan i första kapitlet, och precis innan hon dör tänker hon glatt att hon hann ändra sitt testamente en sista gång. För det är inget dåligt testamente hon lämnar efter sig. Hennes tre bästa vänner Maggan, Susanne och Rebecka tror knappt att det är sant när advokaten avslöjar allt. Det visar sig nämligen att Sonja varit god för miljardbelopp, och allt kan bli deras om de bara uppfyller några krav. Dessa krav gör att vännerna placeras på olika håll i världen och de upptäcker ganska snart att allt är väldigt väl planerat och genomtänkt av Sonja.

Det här är en oerhört charmig, mysig och så himla glad bok. Även om huvudpersonen alltså dör redan i början, lämnar hon efter sig en livsglädje och spark i baken till sina vänner. De har alla fastnat i vardagens måsten och borden, men när Sonja ger dem chansen att skaka om livet lite och testa något nytt tar de alla chansen. Och det är så himla roligt att få läsa om tre kvinnor i deras ålder som har roligt, som lever livet och som fortfarande vågar utmana sig själva. Jag kommer på mig själv med att sitta och le flera gånger under läsningen.

Det är en bok om vänskap, kärlek, önskningar, förhoppningar och om att våga. Att våga ta steget och göra det där som man alltid har drömt om, även om det är lite läskigt och till och med obehagligt till en början. För även om man har möjligheten att göra det man helst av allt vill är det inte säkert att man har modet att göra det. Då är det bra att ha vänner som peppar och hjälper.

Det här är en bok som jag varmt rekommenderar. Att läsas för sin charm, sina roliga karaktärer och för att den lämnar efter sig en sådan härlig känsla i kroppen. Feel good när det är som bäst!

Läs mer om boken här.

4 tankar på “Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s