De skandalösa av Simona Ahrnstedt

skandalösaNär jag fick Simona Ahrnstedts debut Överenskommelser i händerna, kom den med ett långt koppel lovord. Så långt att jag hade svårt att tro på det. Var den verkligen så bra? Och ja, det var den verkligen. Därför förstår jag inte alls varför jag inte ens har läst hennes andra bok Betvingade. Mycket, mycket konstigt. När den här boken damp ner i brevlådan, helt utan min vetskap, blev jag både glad och förväntansfull. Nu var det äntligen dags att läsa historisk romance igen!

Det är två huvudpersoner i den här boken; Magdalena Swärd och greve Gabriel Gripklo. När det står klart att den mycket eftertraktade greven söker en fru, flockas alla tilltänkta, ivriga i hans slott Wadenstierna. Magdalena tvingas tacka ja som anställning som sällskapsdam åt den undersköna Venus, vars mamma hoppas att hon ska kunna få ett frieri av greven. Magdalena hoppas på en problemfri vistelse där hennes skandal inte ska komma upp till ytan, och att enbart kunna fokusera på sitt jobb och de välbehövliga pengar det ger. Men på slottet finns personer som vet om hennes bakgrund och som vill göra henne illa. Ett vad till greven och en önskan om upprättelse gör att de båda snart dras in i ett spel som leder till en väldigt förbjuden romans. Både Magdalena och greven tvingas tänka till vad de egentligen vill.

Ni förstår va? Det är klart att en greve inte får gå och bli kär i vem som helst. Han måste ju välja en kvinna ur adeln, inte någon som är där och jobbar som sällskapsdam. Det tar inte lång tid in i läsningen förrän jag är fast. Det här är så underhållande och ibland riktigt roligt. Och samtidigt är det hett, hett, hett…

Jag gillar både Magdalena och greven. Jag köper rakt av deras klassiska förhållande att hon tycker inte om något av det han står för och att han har svårt för hennes näsvisa kommentarer och ständiga fnysningar. Hon är fattig och han är rik. Och de dras till varandra hjälplöst. Det är ett klassiskt tema som alltid funkar. Och slutet; jag älskar slutet. Låt mig bara säga det, utan att avsluta vad som händer. Jag älskar slutet.

Det här är romance så det ångar om det, snyggt skildrat och mycket underhållande. Jag gillar att det är just historisk romance, och jag kan inte låta bli att tänka på Jane Austen under läsningen. Historiska miljöer, baler, äktenskapsförhandlingar, frasande klänningar och kärlek. Fast några snäpp hetare då.

Har man läst hennes övriga böcker och gillat lär man inte bli besviken av den här. Det är en bok jag rekommenderar er att ta tag i och läsa nu under semestern, om ni är sugna på kärlek och romance.

Läs mer om boken här.

5 tankar på “De skandalösa av Simona Ahrnstedt

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s