Förvara smart – organisera ditt hem av Paulina Draganja


Jaha, då var det semester och med den kommer regnet. 🙂 Då passar jag på att städa och rensa här hemma. Sedan vi köpte vårt lilla hus för 2,5 år sedan har jag fått lite dille på att just röja och rensa. Jag vågar inte tänka på hur många flyttlådor med böcker som har skänkts iväg, eller påsar med kläder för den delen. När det gäller böcker försöker jag numera att låna de flesta via bibblan. Om jag köper hem bestämmer jag direkt efter läsningen om de ska stanna kvar i hyllan eller skänkas vidare. 

Jag började med rensningen redan innan jag läste den här boken och det var nog min ”nya” inställning som gjorde att jag lånade hem den. Jag ville ha ännu fler ordningstips. Och det fick jag! 

Den här boken är väldigt bra läsning om man känner att man vill ta tag i oordningen hemma. Det finns en massa tips om både hur man ska tänka och hur man kan organisera. Hur man kör igång, men också hur man sedan kan upprätthålla ordningen i vardagen. Vem har t.ex. inte drabbats av det vanliga hall-kaoset med vantar och skor som svämmar över? 

Det jag gillar med den här boken är att den inte bara innehåller tips på hur man får ordning utan att det också handlar om varför. Det kan tyckas självklart, men ibland tror jag man sparar på saker av ren vana, utan att ens tänka efter varför. Jag fick faktiskt några tankeställare under läsningen och de har hjälpt mig att fatta beslut om en del saker här hemma. Det här är helt klart en av de bästa böckerna om förvaring jag har läst.  Rekommenderas! Kanske det är fler som vill röja och rensa hemma under sin semester? 

Läs mer om boken här. Och kolla in Paulina Draganjas blogg Förvaringsdrottningen för fler tips på förvaring. 

Annons

4 tankar på “Förvara smart – organisera ditt hem av Paulina Draganja

  1. Det är bra att ha några inomhusprojekt i beredskap ifall semestvädret bjuder på regn. Jag har också några ”städa ut garderoben-projekt”, så jag ska investera i den här boken.

    • Jag fick ordning på 3 garderober och en byrå i dag så jag är mycket nöjd. Blev dock förvånad över att jag lyckades fylla en hel påse som åkte rakt i soporna. Hur i hela friden kunde jag ha så mycket rent skräp i garderoberna?! Det är nästan så att jag hoppad på fler regniga dagar i sommar. 🙂

  2. Här röjs det också under semestern! Både jag och maken är tyvärr ganska slarviga av oss, men så hade älsklingen ett väldigt bra förslag. Varje dag under semestern har vi en ”städutmaning” som vi genomför tillsammans. Vi väljer utmaning varannan dag var. Igår, t ex, valde maken att vi skulle städa ut skafferiet, och idag valde jag att vi skulle åka till tippen. Tack för tipset om boken och bloggen!

    • Här är det jag som är ordningssam och maken som är något mindre ordningssam, om man säger så. 🙂 Det brukar vara jag som både drar igång och genomför de flesta projekt. Men i dag var tom mannen med på att röja och fixa i ”det bortglömda rummet”. Ibland så! Ibland händer det!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s