Mallorca i mitt hjärta av Malin Berghagen


Jag var på Mallorca för första gången hösten 2001. Det var en spontan sista minuten-resa för att fly ett regnigt och kallt Sverige. Vi hamnade i Alcudia och njöt av värmen och den fantastiska stranden som finns där. Vi gjorde också flera utflykter till andra vackra delar av ön. Och sedan dess har jag haft en stark känsla att jag måste åka dit igen, upptäcka mer av denna vackra ö. Det är någon dragning dit som jag inte kan förklara, och så fort någon åker dit följer jag avundsjukt deras upplevelser via Instagram eller Facebook. När Malin Berghagen flyttade dit var det samma sak – jag följer henne på Instagram för att få följa hennes liv på Mallorca.

I den här boken delar Malin Berghagen med sig av sin vackra ö. Hon tipsar om olika ställen, utflyktsmål och restauranger – bortom de mest kända turiststråken. Det finns också tips från andra bosatta på ön. Det är inte någon traditionell turistguide, utan det känns mer som en inblick i vardagen, hur livet ter sig på olika ställen på ön. Vad man kan se och vad man kan göra. Det är hennes personliga upplevelse av ön och livet där. Det är som en kärleksförklaring. 

Boken är fylld av vackra foton och min längtan till Mallorca blir bara större efter att ha läst den här boken. Jag ska sätta den här boken i händerna på min man, för att även han ska förstå varför just Mallorca bör bli vårt nästa resmål. Det är nog svårt att läsa den här och inte vilja åka dit efteråt.

Om man ska åka till Mallorca kan jag tipsa om att läsa den här boken först. Om man nu inte ska bo på någon av de platser det tipsas om, kan man ju alltid hyra bil och ta sig dit. 

Läs mer om boken här

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s