Kungariket utan namn av Arie D

Den här fina boken har jag läst för dottern 7 år, och hon verkligen älskade den. Hon frågade direkt efter fortsättningen när vi läst ut den och det är bara att hoppas på att det kommer mer. Det verkar så när man läser.

Maya och Melvin bor i Kungariket utan namn och på vägen hem från skolan hittar de en dag ett ägg. Det visar sig vara ett drakägg och när draken kläcks visar hon dem vägen till magi. Draken visar barnen att magin finns inuti dem och att de har kraften att skapa och gå dit de vill. Världen har helt enkelt glömt bort att magi finns, men tack vare draken lär sig barnen att återfå den och sedan sprida den vidare.

Boken består av korta enkla kapitel och vi läste ett varje kväll, vilket min dotter blev tokig på. Hon ville läsa allt i ett svep! Illustrationerna är väldigt vackra och detaljrika och vi fick ofta titta länge på dem. Till boken kom också ett vykort med illustrationen här nedanför, och det snodde 3-åriga sonen direkt och satte vid sin säng. Han tyckte den bilden var så fin.

Som sagt, dottern älskade verkligen den här boken och dess budskap. Hon har pratat mycket om den efteråt. För min del var det bara ok läsning, men samtidigt märkte jag ju hur mycket den gav dottern och jag bedömer hellre boken efter hennes tycke. Det är en väldigt klassisk berättelse med drakar, magi och trollkarlar och det är mycket målande beskrivet. Den passar nog bäst för åldrarna 6-9, kanske något yngre också.

Recex från Belletrist Publishing

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s