Socker, salt och nya chanser av Claire Sandy

Jag har satt upp som mål att prioritera läsningen av de böcker jag köpte på bokmässan 2018 och 2019. Annars får jag inte köpa några böcker på årets mässa. Eeeh… Typ… 😬 Det kommer jag aldrig kunna hålla. 😊 Men det är en bra piska i alla fall. Den här köpte jag 2019 eftersom jag varit nyfiken på författaren länge. Och nu så har jag äntligen läst den.

Boken handlar om Marie som är kass på att baka. Men så får hon tag på en bakbok av Englands bakdrottning Mary Berry och bestämmer sig för att med bokens hjälp öva och lära sig baka. Hon ska minsann bräda den perfekta grannen Lucy, hennes ärkerival. Maries man och deras tre barn får agera försökskaniner och sakta men säkert går hennes bakverk från katastrofer till att bli både goda och lyckade.

Förutom bakning lär vi känna familjen. Hon har tvillingdöttrar och en tonårsson med allt vad det innebär. Hon har en egen tandläkarklinik som hotas när en rival öppnar i huset bredvid. Även hennes mans jobb hotas av nedskärningar och även han försöker lära sig att baka för att imponera på sin chef.

Det låter så mysigt och roligt men det var ärligt talat rätt tråkig läsning. Ingen av karaktärerna fastnade hos mig. Jag ville så gärna gilla den här eftersom det lät som en bok helt i min smak, i stil med Sophie Kinsella, men den funkade inte alls för mig. På boken finns flera blurbar om hur rolig boken är, med kvicka repliker och att man skrattar högt under läsningen. Jag känner mig lite snuvad på den där roligheten. Dessutom retade jag mig på alla språkliga fel i boken. Det ena barnets namn växlade mellan Rose och Rosa i början t.ex.

Jag har ännu en bok av samma författare och nu blir jag tveksam inför att läsa den. Någon som läst? Även den boken köpte jag på förra bokmässan. Den får nog vänta lite på att bli läst i alla fall.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s